torsdag 14 augusti 2014

Hjulet måste vara runt för att rulla

Vad är lycka och hur känner man den? 
Jag tror att det är en av de vanligaste frågorna man ställer sig själv dagligen. Att jaga lyckan blir ingen lycklig av. Det vet vi. Det vet alla!

Pengar då? Gör det än lycklig?
Nej jag tror inte det. Men det underlättar självklart. Att slippa ångesten när räkningarna trillar in gör än självklart lycklig. Men om man har inställningen att allting löser sig ändå så får du ju ändå samma effekt.

Arbete?
Om man gör det man brinner för känner man givetvis lycka, samtidigt är det ju få förunnat att få möjligheten att göra det. Här är det jätteviktigt att det verkligen känns rätt.

Kärlek?
Goda relationer ger lycka. Vilken relation den än är, familj, vänner, partner osv. så ger det trygghet och kärlek som gör än lycklig.

Hälsa?
Du har en snygg vältränad kropp och människor skulle döda för att ha en likadan. Gör det dig lyckligare? Troligen inte, ett snyggt yttre behöver inte betyda lycka, lycka kommer inifrån.

Tid
Om du hade all tid i världen. Skulle det göra dig lyckligare? Nu handlar allt om val och prioriteringar. God planering av dina dagar gör att du får tid över men gör det dig verkligen lyckligare?

Det som gör dig lycklig är att du gör ett aktivt val att förändra eller förbättra det som inte är bra. Jag har tagit upp 5 saker man kan relatera till lycka: pengar, arbete, kärlek, hälsa och tid. Sätt dessa 5 kategorier i ett hjul och använd skalan 1-5 där 1 är sämst och 5 är bäst. Sätt sedan streck runt dina resultat. (Se exemplet på bilden)

Rullar hjulet? Grattis ditt liv rullar och flyter och du kan känna äkta lycka och tacksamhet för vad du har.

Är det inte runt? Förändra och förbättra i den kategorin.

Detta är min förenklade variant av lyckohjulet


Lycka till!

För mer information om lyckohjulet besök Stefan Sebö, www.sebo.se, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar